Τα τελευταία 20 χρόνια, έχουν αναπτυχθεί και εξελιχθεί διάφορες τεχνικές διαχωρισμού των οίνων/γλευκών με χρήση μεμβρανών.
Ο βασικός σκοπός του φιλτραρίσματος μέσω μεμβρανών είναι να προσφέρει την επιθυμητή διαύγεια και μικροβιολογική σταθερότητα στο προϊόν.
Η βελτίωση και η ανάπτυξη νέων υλικών, κατέστησε εφικτή τη κατασκευή μεμβρανών εξαιρετικά ανθεκτικών αλλά ταυτοχρόνως και χωρίς καμία υποβάθμιση του προϊόντος.
διαβάστε εδώ, τη δημοσίευση από το Australian Society of Viniculture & Oenology