H Cavino επιλέγει τις κορυφαίες MBF και ΑPE και επενδύει δυναμικά στην τελευταία γενιά μηχανημάτων από την Ιταλία.
Mε τη στενή συνεργασία και την αξιόλογη υποστήριξη της Τechnovin Καρδάτου.
H Cavino επιλέγει MBF, Tecnologie per l’imbottigliamento και επενδύει στο μέλλον.
Η Cavino (Αίγιο), εταιρεία κυρίου ενδιαφέροντος στον ελληνικό αμπελοοινικό κόσμο, ανανεώνει την εγκατάσταση εμφιάλωσης με την αγορά ενός μονομπλόκ MBF, το οποίο αντιπροσωπεύει το τελευταίο σύνορο της τεχνολογίας της εμφιάλωσης, στο πεδίο του κρασιού.
Το μονομπλόκ ΜBF –σχεδιασμένο για να δουλέψει με ταχύτητα παραγωγής 7.000 φιαλών/ώρα– αποτελείται από:
– ένα ξεβγαλτικό ηλεκτρονικό 30 πενσών
– ένα γεμιστικό ηλεκτρονικό ελαφρού κενού με 30 μπεκ
– ένα ταπωτικό φελλού Pick & Place 6 κεφαλών
Το μηχάνημα είναι προικισμένο με όλες τις τελευταίες τεχνικές λύσεις αναπτυγμένες από την MBF. Λύσεις που υπόσχονται και εγγυώνται τη μέγιστη ενεργή αποτελεσματικότητα, ελαστικότητα, υγιεινή και ποιότητα της εμφιάλωσης, με ελάχιστη συντήρηση και με μείωση στην κατανάλωση ενέργειας.
Αστέρες Universal, αυτόματοι συνδυασμοί με τους κοχλίες, Universal ρυθμιζόμενοι και Universal του ξεβγαλτικού, όλες αυτές οι λύσεις –είναι πατενταρισμένες– επιτρέπουν τη μέγιστη ενεργή ελαστικότητα του μηχανήματος, που δύναται να δουλέψει οποιονδήποτε τύπο φιάλης και να διαχειρίζεται τις αλλαγές φόρμας φιάλης απλά από την ταστιέρα touch screen, τη συνταγή του σχήματος της φιάλης που θα δουλέψει, δίχως λοιπόν την ανάγκη επέμβασης από μέρους του χειριστή που δεν χρειάζεται ν’ αλλάξει εξοπλισμό.
Το σασσί V-FRAME –εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα με επιφάνειες κεκλιμμένες– εγγυάται υγιεινή, ευκολία πλυσίματος και εύκολη προσέγγιση από το χειριστή της μηχανής.
Σχετικά με την εξυγίανση της μηχανής, είναι εξοπλισμένη με σύστημα CIP –πατέντα της MBF– που επιτυγχάνεται χωρίς τη χρήση ψευδοφιαλών, αλλά δια μέσου μιας λεκάνης που εισάγεται αυτόματα κάτω από τα μπεκ του γεμιστικού και επιτρέπει την τέλεια εξυγίανση του μηχανήματος. Αυτή η εργασία μπορεί να γίνει και κατά τη διάρκεια της νύκτας χωρίς την παρουσία του χειριστή και βελτιώνει στο μέγιστο τους κύκλους του πλυσίματος, συναινώντας στη μείωση των χρόνων και κατ’ ακολουθία των καταναλώσεων του προϊόντος (απορρυπαντικού) και ενέργειας, αναγκαία για τη διαδικασία της εξυγίανσης.
Η ίδια λεκάνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αλλαγή του προϊόντος (άδειασμα κρασιού, ξέβγαλμα με κρασί) με τρόπο τελείως αυτόματο, διεκολύνοντας τον οποιονδήποτε τύπο αλλαγής.