Παρασκευή, 11 Ιουλίου, 2025
Αρχική » Σταθεροποίηση του χρώματος των ερυθρωπών οίνων

Σταθεροποίηση του χρώματος των ερυθρωπών οίνων

Από τη στιγμή της εκχύλισης/παραλαβής τους από τη σταφυλομάζα, οι χρωστικές ενώσεις πρέπει να σταθεροποιηθούν. Η ισορροπία ανάμεσα στις συγκεντρώσεις των διαφόρων κλασμάτων των φαινολικών ενώσεων (ανθοκυάνες, τανίνες, κ.λ.π.) είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας.
Έτσι λοιπόν, η εισαγωγή και η χρήση των κατάλληλων τανινών (Colorstab® SG, Premium® Color SG, V Tan® SG, Tannino Special SG, Premium® Uva SG, Premium® Limousin SG, Premium® Tan SG, Smartan® SG …) στην παραγωγική διαδικασία των ερυθρών οίνων, βοηθά στο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες χημικές αντιδράσεις σταθεροποίησης του πολυφαινολικού κλάσματος.
Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτών των φάσεων η παρουσία οξυγόνου διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο. Για το σκοπό αυτό, η τεχνική της μικρο-οξυγόνωσης χρησιμοποιείται ευρέως, λαμβάνοντας όμως πάντοτε υπόψη ότι το οξυγόνο πρέπει να δοσολογείται με ακρίβεια (συσκευή Microdue® Plus) προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Follow Me

Επιλεγμένα προϊόντα

X-PRO® BATONNAGE Προϊόν από SIY (Special Inactivated Yeasts) μέσω της διαδικασίας X-PRO. Βελτιώνει τα οργανοληπτικά …

Complex and elegant blend of ellagic and catechinic tannins, with specific synergic reactivity with oxygen …

Το X-PRO® LIGHT είναι η λύση για την επιλεκτική απομάκρυνση της ριβοφλαβίνης. Η συνέργεια μεταξύ …

Ενεργός φυτικός άνθρακας, ειδικά επιλεγμένος για την διαύγαση με επίπλευση. Έχει την ιδανική φυσικο-χημική δομή …

Ζωϊκή ζελατίνη με μεσαίο επιφανειακο φορτίο, ιδανική τόσο για τη διαύγαση, όσο και για το …

ΟΙΝΟΣ & ΝΟΥΣ