X-PRO

Το X-PRO® είναι ένα επαναστατικό ερευνητικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από την Enologica Vason.

Στόχος είναι η προσθήκη αξίας και η ανάδειξη του χαρακτήρα του κρασιού, διατηρώντας ταυτόχρονα και ενισχύοντας τη φυσική διαδικασία διαύγασης και εξέλιξης στο χρόνο. Η X-PRO® διαδικασία, δεν χρησιμοποιεί χημικές ουσίες και πρόσθετα, παρά μόνο την φυσική και γνωστή ικανότητα των μικροοργανισμών του κρασιού να σταθεροποιούν και να βελτιώνουν την ποιότητα του κρασιού. Αυτό καθίσταται εφικτό μέσω μια εντελώς νέας διαδικασίας λύσης των κυττάρων, η οποία διατηρεί πλήρως τα χαρακτηριστικά της ζύμης, ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι η παραγωγή των προϊόντων X-PRO® διεξάγεται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία σε ένα σύστημα κενού, χωρίς καμία απολύτως προσθήκη εξωγενών ενζύμων.

Διαβάστε περισσότερα στο site Enologica Vason εδώ

Δείτε το φυλλάδιο εδώ