CRISTALLITE® SPECIAL

Είναι γνωστό το φαινόμενο του σχηματισμού τρυγικών αλάτων (όξινο τρυγικό κάλιο και τρυγικό ασβέστιο) στο κρασί.
Αυτό το φυσικοχημικό φαινόμενο, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως ο χρόνος, η θερμοκρασία, η περιεκτικότητα σε αιθυλική αλκοόλη, το pH του κρασιού, η συγκέντρωση Κ+ και Ca2+.
Επειδή όμως, με ίδιες τις υπόλοιπες συνθήκες, η κινητική σχηματισμού των αλάτων του τρυγικού ασβεστίου είναι πολύ πιο αργή σε σχέση με αυτή του όξινου τρυγικού καλίου, έχει μεγάλη σημασία η αρχική συγκέντρωση του Ca2+στο κρασί. Έτσι, σε περιπτώσεις όπου αυτή είναι μεγαλύτερη από ένα όριο, πρέπει να έχουμε ένα τρόπο να την μειώσουμε.
Με το προϊόν CRISTALLITE® SPECIAL της Enologica Vason μπορούμε να το κάνουμε με αποτελεσματικό τρόπο. Ο κρυσταλλοποιητής  CRISTALLITE® SPECIAL όταν προστίθεται στο κρασί κατά τη διάρκεια εφαρμογής ψύξης, διευκολύνει το γρήγορο σχηματισμό των κρυστάλλων των τρυγικών αλάτων, ενώ όταν προστίθεται στο κρασί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, απομακρύνει το Ca2+ και μειώνει την συγκέντρωσή του. Για την χρήση του CRISTALLITE®  SPECIAL με σκοπό την μείωση της συγκέντρωσης του Ca2+ ακολουθείστε προσεκτικά τις αναλυτικές οδηγίες οι οποίες αναφέρονται στο Τεχνικό Φυλλάδιο του προϊόντος.