Τo Κτήμα Σκούρα επενδύει στο μέλλον

Τo Κτήμα Σκούρα επενδύει στο μέλλον με εμφιαλωτικό σύστημα MBF SPA τελευταίας γενιάς

Το Κτήμα  Σκούρα  ΑΕ, μία από τις πιο σοβαρές και αξιόλογες εταιρείες στον αμπελο-οινοπαραγωγικό χώρο της Ελλάδας, ανανέωσε τις εγκαταστάσεις εμφιάλωσης επενδύοντας στην αγορά ενός τετραμπλόκ MBF SPA, που αντιπροσωπεύει το τελευταίο όριο της τεχνολογίας εμφιάλωσης στο χώρο του κρασιού.

Το τετραμπλόκ MBF SPA, σχεδιασμένο να δουλεύει με ταχύτητα 4.500 φιάλες/ώρα, αποτελείται από ένα ηλεκτρονικό ξεβγαλτικό με 20 πένσες, από ένα ηλεκτρονικό γεμιστικό με ελαφρύ κενό  20 μπεκ, από ένα ταπωτικό φελλού με τρεις κεφαλές και ένα ταπωτικό με τρεις κεφαλές διαμόρφωσης βίδας.

Είναι εξοπλισμένο με όλες τις τελευταίες τεχνολογικές λύσεις που έχει εξελίξει η MBF, λύσεις που υπόσχονται και εγγυώνται τη μέγιστη χειριζόμενη αξιοπιστία, ελαστικότητα , υγιεινή , ποιότητα εμφιάλωσης με ελάχιστη συντήρηση και με μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του τετραμπλόκ ΜBF SPA

Ελάχιστη απορρόφηση οξυγόνου

Χάρη στη χρήση των μπέκ –πατέντα ΜΒF– με έκχυση αδρανούς αερίου απ’ ευθείας στη φιάλη  στο γεμιστικό και στο διαχωρισμό της επιστροφής του αέρα, το μηχάνημα εγγυάται τη μέγιστη προστασία από την απορρόφηση οξυγόνου.

Εγγύηση της ακρίβειας στάθμης χωρίς αυτοστάθμη.

CIP (Cleaning in place) πατέντα MBF

Αυτόματος εξοπλισμός για την εξυγίανση της μηχανής χωρίς τη χρήση ψευδοφιαλών.

Μια κατάλληλη σκάφη εισέρχεται αυτόματα κάτω από τα μπέκ επιτρέποντας μια άριστη και αξιόπιστη εξυγίανση του γεμιστικού.

Αυτή η επεξεργασία μπορεί να λάβει χώρα από μακριά χωρίς την παρουσία  του χειριστή και να βελτιστοποιήσει τους κύκλους πλυσίματος, να επιτρέψει  τη μείωση των χρόνων, των καταναλώσεων  και της ενέργειας, απαραίτητα στη διαδικασία εξυγίανσης.

Η ίδια σκάφη μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και στους χειρισμούς αλλαγής προϊόντος

(άδειασμα κρασιού, ξέβγαλμα και οινοξέβγαλμα), με γρήγορο τρόπο και εξ ολοκλήρου αυτόματο.

Universali ταμπόν και ρυθμιζόμενοι αστέρες

Συνδιασμένοι με κοχλίες universali (στην είσοδο και στη μεταφορά ) προεπιλεγμένοι , επιτρέπουν τη μέγιστη ελαστικότητα χρήσης της μηχανής που μπορεί να χειριστεί οποιοδήποτε τύπο φιάλης και να διαχειριστεί τις αλλαγές φόρμας φιάλης με απλό και άμεσο τρόπο, μειώνοντας στο ελάχιστο τους χρόνους προσαρμογής.

Σασσί  V–frame

Κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ΙΝΟΧ με επικλινείς επιφάνειες, εγγυάται υγιεινή , απλότητα στο πλύσιμο και εύκολη πρόσβαση του χειριστή για ενδεχόμενη συντήρηση.

Ταπωτικό φελλού (σύστημα Pick & Place)

Χάρη στο σύστημα του Κενό-Άζωτο-Κενό πριν τον πωματισμό, εγγυάται τη μέγιστη προστασία της φιάλης από το οξυγόνο.

Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικα και κατοχυρωμένα (δίπλωμα ευρεσιτεχνίας) είναι το σύστημα αυτόματης εξυγίανσης του κυκλώματος του κενού (πατέντα MBF) και η χρήση σιαγόνων συμπίεσης ΝΟ LUB  (χωρίς λίπανση) που δεν απαιτούν συντήρηση και  καθημερινή λίπανση, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διάρκεια  ζωής από το ίδιο.

Ταπωτικό  βίδας

Χάρη στο σύστημα ταχείας απελευθέρωσης των κεφαλών (πατέντα MBF ) εγγυάται μια γρήγορη και αποτελεσματική αλλαγή πώματος, μειώνοντας στο ελάχιστο το  χρόνο προσαρμογής.

Το νέο τετραμπλόκ MBF που λειτουργεί στο Κτήμα Σκούρα είναι ήδη σημείο αναφοράς στο χώρο της εμφιάλωσης κρασιού στην Ελλάδα και έχει προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες και μεγάλου κύρους αναφορές στον ελληνικό χώρο που έχει εγκαταστήσει η Technovin Καρδάτου.