Διαδικασία διαχωρισμού με μεμβράνες

Τα τελευταία 20 χρόνια, έχουν αναπτυχθεί και εξελιχθεί διάφορες τεχνικές διαχωρισμού των οίνων/γλευκών με χρήση μεμβρανών.

Ο βασικός σκοπός του φιλτραρίσματος μέσω μεμβρανών είναι να προσφέρει την επιθυμητή διαύγεια και μικροβιολογική σταθερότητα στο προϊόν.

Η βελτίωση και η ανάπτυξη νέων υλικών, κατέστησε εφικτή τη κατασκευή μεμβρανών εξαιρετικά ανθεκτικών αλλά ταυτοχρόνως και χωρίς καμία υποβάθμιση του προϊόντος.

διαβάστε εδώ, τη δημοσίευση από το Australian Society of Viniculture & Oenology