Αξίζει την προσοχή σας

H Cavino επιλέγει τις κορυφαίες MBF και ΑPE και επενδύει δυναμικά στην τελευταία γενιά μηχανημάτων από την Ιταλία.
Mε τη στενή συνεργασία και την αξιόλογη υποστήριξη της Τechnovin Καρδάτου.

H Cavino επιλέγει MBF, Tecnologie per l’imbottigliamento και επενδύει στο μέλλον.

Η Cavino (Αίγιο), εταιρεία κυρίου ενδιαφέροντος στον ελληνικό αμπελοοινικό κόσμο, ανανεώνει την εγκατάσταση εμφιάλωσης με την αγορά ενός μονομπλόκ MBF, το οποίο αντιπροσωπεύει το τελευταίο σύνορο της τεχνολογίας της εμφιάλωσης, στο πεδίο του κρασιού.

Το μονομπλόκ ΜBF –σχεδιασμένο για να δουλέψει με ταχύτητα παραγωγής 7.000 φιαλών/ώρα– αποτελείται από:
– ένα ξεβγαλτικό ηλεκτρονικό 30 πενσών
– ένα γεμιστικό ηλεκτρονικό ελαφρού κενού με 30 μπεκ
– ένα ταπωτικό φελλού Pick & Place 6 κεφαλών

Το μηχάνημα είναι προικισμένο με όλες τις τελευταίες τεχνικές λύσεις αναπτυγμένες από την MBF. Λύσεις που υπόσχονται και εγγυώνται τη μέγιστη ενεργή αποτελεσματικότητα, ελαστικότητα, υγιεινή και ποιότητα της εμφιάλωσης, με ελάχιστη συντήρηση και με μείωση στην κατανάλωση ενέργειας.

Αστέρες Universal, αυτόματοι συνδυασμοί με τους κοχλίες, Universal ρυθμιζόμενοι και Universal του ξεβγαλτικού, όλες αυτές οι λύσεις –είναι πατενταρισμένες– επιτρέπουν τη μέγιστη ενεργή ελαστικότητα του μηχανήματος, που δύναται να δουλέψει οποιονδήποτε τύπο φιάλης και να διαχειρίζεται τις αλλαγές φόρμας φιάλης απλά από την ταστιέρα touch screen, τη συνταγή του σχήματος της φιάλης που θα δουλέψει, δίχως λοιπόν την ανάγκη επέμβασης από μέρους του χειριστή που δεν χρειάζεται ν’ αλλάξει εξοπλισμό.

Το σασσί V-FRAME –εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα με επιφάνειες κεκλιμμένες– εγγυάται υγιεινή, ευκολία πλυσίματος και εύκολη προσέγγιση από το χειριστή της μηχανής.

Σχετικά με την εξυγίανση της μηχανής, είναι εξοπλισμένη με σύστημα CIP –πατέντα της MBF– που επιτυγχάνεται χωρίς τη χρήση ψευδοφιαλών, αλλά δια μέσου μιας λεκάνης που εισάγεται αυτόματα κάτω από τα μπεκ του γεμιστικού και επιτρέπει την τέλεια εξυγίανση του μηχανήματος. Αυτή η εργασία μπορεί να γίνει και κατά τη διάρκεια της νύκτας χωρίς την παρουσία του χειριστή και βελτιώνει στο μέγιστο τους κύκλους του πλυσίματος, συναινώντας στη μείωση των χρόνων και κατ’ ακολουθία των καταναλώσεων του προϊόντος (απορρυπαντικού) και ενέργειας, αναγκαία για τη διαδικασία της εξυγίανσης.

Η ίδια λεκάνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αλλαγή του προϊόντος (άδειασμα κρασιού, ξέβγαλμα με κρασί) με τρόπο τελείως αυτόματο, διεκολύνοντας τον οποιονδήποτε τύπο αλλαγής.

Το μηχάνημα εγγυάται τη μέγιστη προστασία από την απορρόφηση οξυγόνου. Αυτό επιτελείται με τη χρήση των μπεκ και τον ηλεκτρονικό έλεγχο που συναινούν στην έκχυση αδρανούς αερίου στη φιάλη αμέσως πριν αρχίσει το γέμισμα των φιαλών.Η ηλεκτρονική διαχείριση της έκχυσης του αερίου αποδεσμεύει την αδρανοποίηση της φιάλης από την πραγματική πορεία της γραμμής (επιβραδύνσεις, στάσεις), εγγυώντας μια παροχή σταθερή και διαφοροποιημένη για τις διάφορες φόρμες των φιαλών που επεξεργάζεται. Το ταπωτικό φελλού Pick & Place με το σύστημα κενό-αέριο-κενό πρίν τον πωματισμό επιτρέπει την παντελή εξάλειψη του οξυγόνου από το χώρο της κεφαλής της φιάλης, εγγυώντας έτσι τη μέγιστη προστασία από το οξυγόνο στο τελικό προϊόν.Άλλα χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν και είναι πατενταρισμένα, είναι το αυτόματο σύστημα εξυγίανσης του κυκλώματος του κενού και των κώνων που κεντράρουν τις φιάλες, καθώς και τις σιαγόνες συμπίεσης No Lub, που δεν χρειάζονται συντήρηση και ημερήσια λίπανση, εγγυώντας μια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των σιαγόνων, αποφεύγοντας προβλήματα υγιεινής που συνδέονται με την παρουσία του λαδιού επάνω στις ίδιες σιαγόνες. Το καινούργιο μονομπλόκ MBF που προμηθεύτηκε η Cavino, θα είναι λοιπόν δίχως άλλο, το σημείο αναφοράς για τον ελληνικό τομέα εμφιάλωσης.

Mε δυναμική παρουσία στην αμπελοοινική αγορά της Ελλάδος και του εξωτερικού από το 1958, η Cavino πρόσφατα επένδυσε στην εγκατάσταση γραμμής συσκευασίας της APE, Packaging & Palletizing, με την οποία ισχυροποιεί εντυπωσιακά τη μονάδα παραγωγής της. Η παραγωγή της Cavino σήμερα φτάνει τα 5.000.000 λίτρα κρασιού και περίπου 6.000.000 φιάλες ετησίως.

Σε στενή συνεργασία με την Τechnovin Kαρδάτου, η αναδιοργάνωση των διαθεσίμων χώρων, κατέστησε δυνατή την ανανέωση της πρώτης εκ των δύο γραμμών εμφιάλωσης που ήδη υπάρχουν με την εισαγωγή ενός νέου μονομπλόκ ΜΒF εμφιαλωτικού και μιας γραμμής συσκευασίας κομπλέ, με προνομιούχες λύσεις, τεχνολογικά ανανεωμένες και αυτοματοποιημένες.

Η γραμμή αρχίζει με το Depal 35 για την αποπαλλετοποίηση των κενών φιαλών. Το εγκατεστημένο μοντέλο –εξ ολοκλήρου αυτόματο, παρουσιάζει ένα (1) σταθμό για την τροφοδοσία των γεμάτων παλλετών και ένα σύστημα για την εξώθηση της κενής παλλέτας– είναι προικισμένο με αποθήκη για τη συσσώρευση των ενδιάμεσων (διαχωριστικών), αφαιρούμενα από τον αυτόματο εξαγωγέα διαχωριστικών στρωμάτων. Ο αποπαλλετοποιητής σ’ αυτό το σχήμα μπορεί να δουλέψει όλες τις φιάλες από 187 ml μέχρι 750 ml, επιτυγχάνοντας εύκολα την αλλαγή φόρμας φιάλης απο το PLC. H γραμμή συνεχίζει με το καινούργιο μονομπλόκ MBF. Στο τέλος της γραμμής, διαμορφωτής χαρτοκιβωτίων, εγκιβωτιστής και κλειστικό, έχουν επιλεγεί όχι μόνο για τη λειτουργικότητα των χώρων και την ταχύτητα, αλλά επίσης για την ελαστικότητα και για την εφαρμογή των απλοποιημένων συστημάτων για την αλλαγή φόρμας.

Η οινοποιία Cavino πράγματι έθεσε στον κατασκευαστή ΑΡΕ, το αντικείμενο για τον έλεγχο της συσκευασίας, μεγάλο αριθμό φιαλών διαφόρων τύπων και διαστάσεις χαρτοκιβωτίων, μειώνοντας στο ελάχιστο τους ανενεργούς χρόνους της γραμμής.

Έτσι για τη διαμόρφωση των χαρτοκιβωτίων και τη συγκόλληση με κόλλα Hot Melt, μπήκε στη γραμμή η Form 1300 HM, που με την εγκατάσταση των μοτέρ Brushless για την κίνηση του χαρτοκιβωτίου, επέτρεψε να έχουμε ταχύτητες υψηλές στη διαμόρφωση, ακρίβεια κατά την εφαρμογή και την πραγματοποίηση μερικών ρυθμίσεων
απευθείας από τον πίνακα χειρισμού.

Επίσης και ο εγκιβωτιστής INCA 2000 απαντά δυνατά σ’αυτές τις απαιτήσεις: με τη χρήση μιας πολυμορφικής κεφαλής είναι δυνατόν να επεξεργαστεί διάφορες φόρμες φιαλών, δίχως να χρειαστεί αντικατάσταση των μονών εξαρτημάτων. Προικισμένη με κίνηση ακτινική από inverter, συναινεί σε μια κίνηση αρμονική των φιαλών κατά τη φάση εισαγωγής και μια διαφοροποίηση της ταχύτητας κατά τις διάφορες φάσεις του κύκλου λειτουργείας για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που προστατεύει την ακεραιότητα του προϊόντος.

Τέλος η γραμμή κλείνει τα χαρτοκιβώτια με τη CH2000 HM, η οποία σφραγίζει με θερμή κόλλα Hot Melt. H μηχανή διαθέτει ένα σύστημα για τις κινήσεις του χαρτοκιβωτίου με άξονες. Το χαρτοκιβώτιο μεταφέρεται βήμα βήμα και διατηρείται ακριβώς ορθογώνιο.

Διαβάστε περισότερα..